Zgodovina

Podjetje Teamplan d.o.o. je bilo ustanovljeno maja leta 1995. Ustanovitelja sta Franc in Ana Kališnik. Podjetje se že od vsega začetka ukvarja z zastopanjem evropskih podjetij in prodajo njihovih programov na trgu jugovzhodne Evrope.

Direktor, gospod Franc Kališnik, je bil od leta 1969, pred ustanovitvijo podjetja Teamplan, na delu v ZRN, kjer si je pridobil veliko izkušenj. Prva leta je delal kot planer v firmi Tecos Unternehmensberatung GmbH na področjih planiranja, urejanja ter postavitve proizvodnje in integralnih transportov v podjetjih, planiranja, načrtovanja, in izbire skladišč, od paletnih do visoko regalnih.

Naslednjih pet let je deloval pri firmi J. Wagner GmbH na področjih površinske zaščite in tehnike lakiranja. Njegovo delovno področje je bilo organizacija trga, pospeševanje prodaje in tehnično svetovanje partnerskim firmam in kupcem na območju nekdanje Jugoslavije. V začetku leta 1979 je prevzel mesto proizvodnega direktorja (Product Managerja) v belgijski hčerinski firmi Binks International SA ameriške firme Binks. Posebno pozornost je posvečal izzivom na področju površinske zaščite in organizacije postopkov lakiranja v avtomobilskih tovarnah. Njegovo delovno področje so bile države jugovzhodne Evrope, vključno z Avstrijo, Madžarsko in Turčijo.

Od leta 1995 je preko podjetja Teamplan zastopal ameriško firmo ITW Finishing (Oprema za površinsko zaščito- podjetja odn. bagovne znamke: DeVilbiss, Ransburg, Gema) na področju JV Evrope.

Po letu 1997, ko se je ITW kupilo še ameriško podjetje BINKS je prevzel mesto: Area Sales Manager East Europe. To delo je opravljal do svoje upokojitve.

Danes prenaša svoje znanje in bogate izkušnje, povezane z znanjem in izkušnjami partnerskih firm, na obstoječe in bodoče partnerje, ki sodelujejo s Teamplanom.

Teamplan je v času svojega obstoja dobavitelj in partner uveljavljenim firmam v Sloveniji in tujini. Podjetje izvaža tako opremo kot tudi znanje v Nemčijo in na območje jugovzhodne Evrope.

Kontakt